Şehitlikleri İmar Vakfı’ndan Anlamlı Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi 26-27 Ekim 2017 tarihlerinde önemli misafirlere ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Şehitler Abidesi başta olmak üzere Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’nda birçok savaş anıtı ve şehitliğin îmar ve ihyâsında önemli payı olan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı temsilcileri Çanakkale’yi ziyaret etti. İki gün süren ziyarette AÇASAM ve Vakıf yetkilileri arasında ileriki süreçte ortak yapılabilecek projeler üzerinde görüşüldükten sonra Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin KİŞİOĞLU ve Yönetim Kurulu üyesi Arif GÜLER’den oluşan heyet; AÇASAM mihmandarlığında Hastanebayırı, Anadolu Hamidiye, Barbaros, Hasan-Mevsuf Şehitliklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ayrıca heyet ÇOMÜ sınırları içinde bulunan Hacıpaşa Mevkii’ni de ziyaret ederek konu ve bölgeyle ilgili bilgi aldı.