Öğrenciler Çanakkale'nin Şifreleri'ni Çözüyor

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’NİN ŞİFRELERİ’Nİ ÇÖZÜYOR

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi önderliğinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı ve ÇOMÜ Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen projenin ilk ayağı Çimenlik Kalesi içinde yapılan etkinlikle başladı. Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler gün boyu AÇASAM Müdür Yrd. Barış BORLAT rehberliğinde Çimenlik Kalesi ve Nusrat mayın gemisini gezip bilgi edinme şansı buldu. Daha sonra sanat merkezine geçilerek burada öğrencilere  Barış BORLAT tarafından bir konferans verildi. Projenin ilk ayağı şimdilik tamamlandı, ilerleyen günlerde çeşitli etkinliklerle bu kez tarihi yarımadada devam edecek olan proje sonunda ise bir sergi oluşturulacaktır. Sergide proje içerisinde çekilen görseller ve öğrencilerin kendi geliştirdikleri alfabeyle hazırlayacağı kriptolu mesajlar yer alacaktır.