Lapseki'de Saha Araştırılması ve Tetkik Çalışması Gerçekleşti!

Çanakkale Muharebeleri ve Muharebe Sahasının Araştırılması ve Tetkik Çalışmaları Kapsamında Lapseki Gezisi Gerçekleşti!

Çanakkale Muharebeleri ve muharebe sahasının araştırılması ve tetkik çalışmaları kapsamında düzenlenen arazi çalışmalarımızın bir yenisi 09.12.2018 Pazar günü Lapseki’ye gerçekleştirilmiştir. Lapseki bölgesine yapılan geziye Doç. Dr. Murat KARATAŞ, Dr. Barış BORLAT, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ESENKAYA,  Dr. Öğr. Üyesi H. İhsan ERKOÇ, Arş. Gör. Bedreddin ŞİMŞEK, Arş. Gör. Buğra TERZİ ve yüksek lisans öğrencileri katılmıştır. Gezi kapsamında Lapseki Şehitliği, Gazi Süleyman Paşa Cami, 3 ve 4 No.lu Askeri Hastane bölgesi, Arıburnu Şehitliği, Alem Sultan Mevkii, Gazi Yakup Bey Külliyesi, Tarihi Yel Değirmeni ziyaret edilmiştir. Hocalarımızın katkıları ile birlikte Askeri Tarih Araştırmaları yüksek lisans öğrencilerinden Hüseyin ARABACI bölge hakkında detaylı bilgiler vermiştir.