Kumkale Muharebe Alanları Araştırma Gezisi Yapıldı

Çanakkale Muharebeleri ve muharebe sahasının araştırılması ve tetkik çalışmaları kapsamında düzenlenen arazi çalışmalarımızın bir yenisi 04.11.2018 Pazar günü gerçekleştirilmiştir. Kumkale Muharebeleri’nin yaşandığı bölgeye gerçekleştirilen geziye Doç. Dr. Murat KARATAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ESENKAYA, Dr. Öğr. Üyesi Onur USTA, Dr. Öğr. Üyesi Emrah NAKİ, Dr. Öğr. Üyesi H. İhsan ERKOÇ, Dr. Öğr. Üyesi Aytun YAZGI Arş. Gör. Bedreddin ŞİMŞEK ve konuyla ilgili çalışma yapan yüksek lisans öğrencileri katılmıştır. Gezi güzergâhı içerisinde Şehitler Çeşmesi, Kumkale Şehitliği, Kumkale Tarihi Türk Mezarlığı, Orhaniye Tabyası, Kumkale, Tevfikiye Köyü görülüp  gün sonunda Troia Müzesi ziyaret edilmiştir. Hocalarımız ve öğrencilerimizin katkılarının yanı sıra Sayın Salih Şen geziye mihmandarlık yapmıştır.

Facebook Üzerinden Gönderiye Ulaşmak İçin Tıklatınız.

Twitter Üzerinden Gönderiye Ulaşmak İçin Tıklatınız.