Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi

Gezi

                                                                                         "Tarihçiler Tarihle Buluşuyor''

 

 

           19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliği ile 19 Mayıs 2016 tarihinde Gelibolu Yarımadası muharebe alanlarına gezi düzenlendi. Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi'nin (AÇASAM) koordine ettiği bu etkinlik, ''Tarihçiler Tarihle Buluşuyor'' sloganı ile Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleşmiştir. 

 

          AÇASAM Müdür Yardımcısı Barış Borlat'ın rehberlik ettiği gezi esnasında öğrenciler de gezi kafilesine sunumlar yapmıştır. Gezinin ana durak merkezleri, Anzak koyu, Conkbayırı, Kanlısırt, Bakı terası, Sargıyeri, Şehitlik Abidesi olmuştur. Gezi kafilesi, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde bir saatlik ücretsiz simülasyon gösterisi izlemiştir.  Kafilenin yarımada üzerindeki bütün giderleri Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından sağlanmıştır.

 

              Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği olarak düzenlenen bu gezinin, öğrenciler için oldukça verimli geçtiği gözlenmiştir. ''Tarihçiler Tarihle Buluşuyor'' temalı bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi planlanmaktadır.