Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi

Eğitim ve Akademik Danışmanlık Konusunda İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Üniversitemiz arasında Eğitim ve Akademik Danışmanlık İşbirliği Protokolü imzalandı

Eğitim ve Akademik Danışmanlık Konusunda İşbirliği Protokolü İmzalandı.

            Türk Şehitlikleri İmar Vakfı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Üniversitemiz arasında Eğitim ve Akademik Danışmanlık İşbirliği Protokolü imzalandı

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen törende Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ö. Özyiğit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AÇASAM Müdürü Doç. Dr. Özkan Keskin, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Murat Karataş ve Öğr. Üyesi Barış Borlat, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı, kurulduğu günden bu yana Çanakkale Şehitler Abidesi başta olmak üzere yurt içinde birçok şehitliğin inşası ve ihyası hususunda üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve getirmeye de devam edecektir. Ayrıca Vakıf, Çanakkale muharebe alanlarını ilk defa ziyaret eden sivil heyet özelliğini taşımakta olup bu süreçten sonra Çanakkale ve Çanakkale Muharebeleri’ne karşı ilgisini de arttırmıştır. Bu hususta eğitim ve danışmalık alanında kurumlar arası işbirliğini sağlamlaştırmak adına düzenlenen protokolde her üç kurum bu süreçten sonra birlikte çalışmalarını sürdürecektir. Protokol ortaklarından bir diğer kurum olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı ise Üniversite ile olan bağını daha da kuvvetlendirmiş ve Tarihî Alan içinde yapılacak yeni projelerde sağlam bir paydaşlık vazifesini üstlenmiştir.

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın Çanakkale Muharebeleri’ne dair gerçekleştireceği her türlü bilimsel etkinlik, yayın, proje vb. etkinliklerine merkezimiz her türlü danışmanlık hizmetini üstlenecek ve desteği gösterecektir. Ayrıca merkezimiz bu süreçte hem Üniversitemizi temsil etmede hem de kurumlar arası işbirliğinde önemli bir görev almış olup, çalışmalarına bu yönde de devam edecektir.