Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi

ÇOMÜ’DE Türk Askerî Kıyafetleri Konuşuldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü işbirliğinde 21 Aralık 2018 tarihinde bilimsel toplantılar gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü işbirliğinde 21 Aralık 2018 tarihinde bilimsel toplantılar gerçekleştirildi. İlk olarak Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, açılan Disiplinler Arası Askeri Tarih Çalışmaları yüksek lisans programı öğrencileri için hazırlanan seminerde Kadir Türker GEÇER;  Pers, Roma Dönemleri, Osmanlı Klasik Dönemi, III. Selim ve II. Mahmut Dönemleri, Abdülmecid ve Abdülaziz Dönemleri, II. Abdülhamit Dönemi, II. Meşrutiyet Dönemi, 1933-1947 Dönemi, 1947-1963 Dönemi ve 1963 sonrasında “Askeri Kıyafetler ve Rütbe Sistemleri” hakkında ilgili bölümde yüksek lisans eğitimi yapan öğrencilere sunumunu gerçekleştirdi. 
Öğleden sonra ise Askerî Tarih Konferansları Dizisi'nin ikincisi Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Öğrenci, akademisyen ve ilgililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Kadir Türker GEÇER “Çanakkale Muharebeleri'nde Türk Askerî Kıyafetleri” başlıklı sunumunda muharebeler sırasında kullanılan üniformaları ve madalyaları ayrıntısıyla ele aldı. Program Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Karataş’ın,  Kadir Türker GEÇER’e plaketini takdim etmesiyle sona erdi.

Facebook Üzerinden Gönderiye Ulaşmak İçin Tıklatınız.
Twitter Üzerinden Gönderiye Ulaşmak İçin Tıklatınız.