Çanakkale Muharebeleri Toplantıları'nın Dokuzuncusu Gerçekleşti!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nin işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Muharebeleri Toplantıları'nın dokuzuncusu 25 Ekim Cuma günü saat 18.00'da gerçekleşti. "19 Mayıs Türk Taarruzu ve 24 Mayıs Ateşkesi" alt başlığında gerçekleşen programın ilk oturumunda Yeşim KARAYAR "19 Mayıs Taarruzu'nda 15. Alay'ın Rolü"; Buğra TERZİ "13. Alay Cephesi'nde Taarruzudan Ateşkese"; başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın ikinci oturumunda ise Ahmet YURTTAKAL "19 Mayıs Muharebelerinde İki Tarafın Zayiatına Bakış"; Aslıhan KERVAN "Charles Bean'in Gözünden 19 Mayıs Türk Taarruzu"; M. Onur YURDAL "Avustralyalı Askerlerin Günlük ve Mektuplarında 19 Mayıs Taarruzu ve 25 Mayıs Ateşkesi" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Program katılımcıların soruları ardından sona erdi.

Facebook Üzerinden Gönderiye Ulaşmak İçin Tıklatın.
Twitter Üzerinden Gönderiye Ulaşmak İçin Tıklatın.