Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi

Araştırma Merkezimiz Müdür Yardımcısı Barış BORLAT "Çanakkale Muharebeleri’nde Silah, Tamir İşleri ve Tamirhaneler" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Araştırma Merkezimiz Müdür Yardımcısı Barış BORLAT, 14 Kasım 2018 günü Çanakkale Kent Müzesi Toplantı Salonu’nda “Çanakkale Muharebeleri’nde Silah, Tamir İşleri ve Tamirhaneler” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Araştırma Merkezimiz Müdür Yardımcısı Barış BORLAT, 14 Kasım 2018 günü Çanakkale Kent Müzesi Toplantı Salonu’nda “Çanakkale Muharebeleri’nde Silah, Tamir İşleri ve Tamirhaneler” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Çanakkale Kent Müzesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte “Çanakkale Muharebeleri’nde Silah, Tamir İşleri ve Tamirhaneler” başlıklı sunumunu gerçekleştiren hocamız, sunumunda daha önce işlenmemiş askeri arşivden ulaştığı belgeler ışığında ilk tamir girişimleri ve ambarlar, Bigalı, Kumköy, Bayırköy ve Çanakkale Tamirhanesi, deniz araçlarının tamiri için kurulan Çardak, Lapseki gemi tamirhanesi, tamir işlemleri için çıkarılan talimname ve nizamnameler, tamir işlemleri sırasında karşılaşılan zorluklar ve alınan tedbirler üzerine birikimlerini aktarmaya çalışmıştır. Katılımcıların sorularının ardından sunum sona ermiştir.