AÇASAM’dan Çanakkale Paneli

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi’nin hazırladığı “102.Yılında Çanakkale Harekâtını Hatırlarken Paneli” Çimenlik Kale Komutanlığı içerisinde bulunan Yüzbaşı Ahmet Saffet Konferans salonunda başta öğrenciler olmak üzere ilgililerin büyük katılımıyla gerçekleşti. AÇASAM müdür yardımcısı Doç. Dr. Murat KARATAŞ’ın başkanlığında gerçekleşen panelde Yrd. Doç. Dr. Mithat ATABAY, Barbaros Hayrettin Seyir Subayı Mehmet Fahri Bey; Doç. Dr. Muhammet ERAT, I. Dünya Savaşı Öncesi Osmanlı Kamuoyu ve Dünya Savaşına Girişi; Yrd. Doç. Dr. Ahmet ESENKAYA, 18 Mart’ın Görgü Şahitleri; emekli öğretim görevlisi Kenan ÇELİK, I. Dünya Savaşı Öncesi Avrupa’nın Durumu başlıklı bildiri konuşmalarını yaparak konu ile ilgilenen ve etkinliğe katılım sağlayan davetlilere Çanakkale Savaşları’nın farklı yönlerini aktarmaya çalıştılar. Etkinlik, panel başkanı Doç. Dr. Murat KARATAŞ’IN konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi. Merkez, ileriki süreç için de çalışmalarına devam etmektedir.