AÇASAM Osmanlı Türkçesi Kitapları Sergisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi.

Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan; Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen “Çanakkale Savaşları’nın Kültürel Mirası; Osmanlı Türkçesi Kitapları” sergisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Yücel ACER’in ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 15.30’da gerçekleşti.

AÇASAM Müdürü Yrd. Doç.Dr. Özkan Keskin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik; müdür yardımcıları Doç.Dr. Murak Karataş ve Okt. Barış Borlat’ın sergi envanterinde bulunan kitapları tanıtmasıyla devam etti. Sonrasında konuşan Rektör Yücel ACER, serginin alanla ilgili bir boşluğu doldurduğuna; Çanakkale Savaşları ile ilgili benzeri çalışmaların devamının gelmesi,ayrıca Üniversite ve Alan Başkanlığı’nın ortak hareket etmeye devam etmesi gerektiğine değindi. Açılış töreninin ardından katılımcılar kokteyle geçerek sergi açılışı tamamlandı. Sergi 30 Nisan 2017 Pazar gününe kadar açık kalacaktır.