AÇASAM 2015/2019 Faaliyet Raporu Yayınlandı!

Araştırma merkezimizin son dört yıldaki faaliyet raporunu sizlere sunmaktan mutluluk duyuyor ve bu faaliyetlerimizde bize destek olan kurum ve şahıslara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde 1992 yılından beri çalışmalarını yürüten Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi(AÇASAM), Çanakkale ili özelinde, tüm dünyada Çanakkale Savaşları konusunda farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı yaratırken akademik esasları ilke edinerek özellikle son dört yılda büyük bir sorumlulukla alana hizmet etmektedir. Bu bağlamda uluslararası indekslerde taranan hakemli akademik dergimiz “Çanakkale Araştırmaları Türk Yıllığı” dergisi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi’nin en önemli faaliyetleri arasında göze çarpmaktadır. Bunun yanında merkezimiz özellikle Çanakkale Savaşları’nı ilgilendiren çalışmalarda ilk başvurulan kurumlardan biri olma özelliğini kazanmıştır. Bu çerçevede konferanslar, paneller, sergiler, çalıştaylar düzenleyen araştırma merkezimiz bu etkinliklerde tarihinin en aktif dönemini son dört yılda geçirmiştir ve bu faaliyetlerine devam etmektedir. Bunun yanında Çanakkale Savaşları konusunda yapılan restorasyon, teşhir ve tanzim, sinema ve televizyon konularında danışmanlık görevini üstlenmekte ve yapılan işlerin tarihsel gerçeklere dayandırılmasında büyük rol oynamaktadır. Araştırma merkezimiz Türkiye’nin önde gelen kurumlarıyla protokoller imzalanmasına ön ayak olarak Çanakkale Savaşları ile ilgili farkındalığı Türkiye çapına yaymıştır. Bu çerçevede merkezimizin öncülüğünde imzalanan protokollerden özellikle 06.03.2018 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi-Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı-Türk Şehitlikleri İmar Vakfı ve 22.03.2019 tarihinde imzalanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi-HAVELSAN(Hava Elektronik Sanayi) protokolleri, Çanakkale Savaşları alanına farklı bir soluk getirmiş, ayrıca yapılacak olan araştırmalarda teknoloji-tarih sentezi yaratılmak hedeflenmiştir..

AÇASAM Faaliyet Raporu.pdf